2011-07-24

Dags för invigning.





På kvällen drog Sandra igång en mindre dans/lekkurs för scouterna innan det blev läggdags. den här natten blev inte alls så blöt som den förra. Några stänk hörde vi på tältduken.



När väl morgonen kom var det dags för den officiella invigningen med flagghissning av vår svenska flagga. Då fick vi även se vilka länder som det kom scouter ifrån. Vi är de enda svenska scouterna och i vår närhet bor det engelska, tyska och nordirländska scouter. De engelska scouterna har scouterna kommit på att man kan fråga vad speciella engelska ord betyder i informationslapparna. En av ledarna går under namnet Barnaby på grund av likheten till TV serien (utav oss).


Övriga länder som är med är schweiz, luxenburgoch skottland. (England, skottland och nordirland ingår i Storbritannaien och är väl inte riktiga länder?)
Här har vi Sandra m.fl. som är på väg till affären för att handla. Det är så som upplägget är på detta lägret. Vi har ett kort som är laddat med 53 DKR/scout/dag och då handlar vi det vi vill ha med utgångspunkt av vad som är dagens huvudrätt. Idag var det köttfärs och då valde vi att göra tacoköttfärs med potatis och sås. Detta är ett helt nytt sätt att sköta maten på och fördelen är att det inte blir massa mat över på lägret. Blir det pengar över får vi tillbaka pengar och går vi över får vi betala i efterskott. Vi får se hur duktiga vi är. Igår var louise och Tova med i affären och letade billigaste kilopriset på olika artiklar.





På eftermiddagen var det aktiviteter mellan 1 och 4 då man fick gå runt och aktivera sig med olika aktiviteter. De flesta började med att göra en kokosnötsmugg.
Adam W:s lillasyster och pappa kom på besök och då fick lovisa givetvis ocks en kokosnöt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar